tisdag 10 februari 2009

Vimmerby del 2

Nu är jag hemma igen efter fyra intesiva dagar i Vimmerby. Katterna saknar nog sin matte, Teddy hade tänkt följa med den här gången, han packade ner sig själv i min resväska i onsdagskväll.
De här kursdagarna har det varit många hundar som trimmats och bara ett fåtal som klippts.
"Med trimning innebär det att man drar ut den gamla pälsen med rötterna. Dvs hela hårstrået skall bort. Man sätter då igång processen med tillväxt av ny päls. Om man klipper av det sträva håret så tappar pälsen sin strävhet och färg. Detta beror på att det bara är toppen på hårstrået som är strävt. Den nedre delen är mjuk och mycket ljusare. Om man klipper pälsen så klipper man av den sträva toppen och lämnar kvar den mjuka ljusa nedre delen av hårstrået. När man trimmar dvs drar bort hela hårstrået så kommer det upp ett nytt hårstrå med sträv topp".

Strävhårig foxterrier hör till de raser som trimmas.
Före trimning...
....och efter.
Även strävhårig tax trimmas.
Före trimning...
...och efter.
Den här westiekillen ser lite dyster ut när han hamnat på trimbordet....
....men så här glad var han när det var klart =)
Bland de hundar som vi fick vara med och klippa var det den här gången två pudlar. En pudel grovklipps, badas och fönas och frisyrklipps.

Silverfärgad dvärgpudeldam efter bad och föning...
....frisyrklippt och klar!
Aprikos mellanpudel innan....
...och efter. Vi har så roligt på kursen och har fått så härlig gemenskap redan. På lördagkvällen gick vi på Åbro pub, Brygghuset och åt en helt underbart god middag, jag valde Svensk hängmörad biff med nyslagen béarnaise, varm tomatsallad och färsk pommes . Till det drack jag rött vin (Railroad Red Cabernet Sauvignon Shiraz 2003, nr 87911), till dessert blev det Hemmagjord nougatglass med Arakúparfait och en mycket liten whiskey som jag har glömt namnet på. (Har kollat i efterhand: Glenmorangie 10 y Smörkola och grädde med en lätt ton av sälta)
Elvis deppar i mattes knä då han förstår att jag ska lämna honom några timmar, men han hade sällskap av Bonny så det gick ingen nöd på honom =)
Elvis har fått en ny kärlek, kurskamraten från Norge hade med sig sin lilla westietik Bonny. de två har haft sådant sällskap av varandra under dagarna, de fann varandra direkt ;o) Visst är de söta ihop?
Elvis poserar på trimbordet.
Det är jobbigt att vara på kurs, Elvis har somnat i min säng =)

4 kommentarer:

Henrietta sa...

Vad söt Elivis är :o))

Anonym sa...

Hej lotta.
Vad fina alla hundarna blir :)
SÅ fin du är på kortet! Jättefint!
kram Ellen
P.s Gratta Elvis från mig imorgon ;)

vardagen på landet sa...

Det låter som om du har underbart trevligt på din utbildning.
Klart att Teddy vill föla med när Elvis får:)
Ha de så gott.
Kram Sylvia

vardagen på landet sa...

Ska så klart vara att Teddy vill följa med.Fniss ibland har man för bråttom
Kram