tisdag 5 februari 2008

I väntan på bebisen...

Vi har via Blocket införskaffat en Brio spjälsäng samt ett skötbord (Visdalen från IKEA). Båda sakerna är i nyskick - så vi är helnöjda. Det är katterna också =) Spjälsängen uppskattas nu som en extra sovplats för dom, även skötbordet är populärt med alla sina hyllor.
Så i väntan på bebisen är det andra "bebisar" som ockuperar spjälsängen - just ikväll - är det våra två 6 månaders perserkatter, Grace Kelly och Montgomery Clift "Monte". Vilka jag i övrigt kan tillägga fortfarande är till salu!


För de som nu blir oroliga över hur det ska gå när bebisen anländer, så ska vi till och börja med ha en nätdörr stängd in till sovrummet.

5 kommentarer:

Anne sa...

Vad mysigt de har;0)

Ms Garbo sa...

...och jag googlar efter bilder på just det skötbordet, eftersom min vän Jenny var vänlig nog att helt enkelt GE MIG sitt.

Jag är i vecka tjugofem, så jag har en bit kvar, men det känns lite stort. Det är På Riktigt när man Äger Ett Skötbord...

Lotta Franzén sa...

Lycka till med den kommande bebisen =) Visst är skötbordet både praktiskt och snyggt?

Anonym sa...

Sen kommentar med tanke på att inlägget skrevs 2008, men jag skriver ändå. Har bebis på G och har två st halvperser hemma. Hur gick det för dig?
Är mest orolig för att katterna skall deppa ihop när bebisen kommer hem.
Dom älskar inte barn direkt. Inte så att dom blir aggressiva, men rädda.
Har du några tips att ge?

Mvh Veronica

Lotta Franzén sa...

Veronica: Här gick allt bra med katterna och bebis. Tänk på att ha tålamod och låta katterna hälsa på bebisen när de själva vill. har de sovit i sovrummet innan? Om de inte får göra det när bebisen kommer så är ett bra alternativ att göra en nätdörr, då slipper man stänga ute dem helt, de ser och hör er ändå. När bebisen blir större är det bra att klippa katternas klor lite oftare, små bebishänder är snabba på att grabba tag i en mjuk kattsvans och ibland funkar gripreflexen för bra =) Katterna behöver ha ställen dit de kan gå när de vill vara ifred för barnet, där de kan hoppa upp osv. när bebisen växer och blir mer rörlig. Lycka till med bebis och katter vill du ha mer råd kan du mejla mig på lotta(at)tassoteket.se