måndag 16 november 2009

KM, nytillskott och busungar

Var tar tiden vägen egentligen? Den går så fort och nu är det återigen länge sedan vi bloggade ;o) Så vi har hunnit med en hel del som vi vill dela med oss av.
Vi börjar med Calmare Kattklubbs klubbmästerskap som gick av stapeln den 7:e november i Kalmar Folkets Park. Vi ställde ut Teddy, Electra och Criollo och alla tre fick jättefina bedömningar. Konkurrensen var hård bland alla vackra katter av olika raser som visades upp under dagen.


Teddy på domarbordet.

Electra trivdes i famnen på domaren Mats.

Här syns Electras vackra spottar.


Criollo hos domaren Cecilia.


Electra var ju där för att försvara sin klubbmästartitel från förra året =) hon är i superfin pälskondition just nu så det är så roligt att visa upp henne. Vi ställde upp i en sidoklass "Herre på täppan" som går till så här: katterna går upp två och två och domarna pekar på den som de tycker bäst om och den får ställa sig sist i raden igen och så håller det på tills det bara är en katt kvar. Det blev en "Dam på täppan" den här gången, nämligen vår Electra ;o)
Domare i den här tävlingen var Maritha från Katthemmet Kompis, Carina Svärdståhl från Swärdmons/Tassalogen och Henrietta från Pysslingens Ragdoll.

Electra blev Bästa Kastrat och var med upp till Klubbmästare, men i år togs segern hem av en underbart vacker skogiskille från S*Vildhjärtats. Electra lämnar med glädje över titeln till S*Vildhjärtats Cute Is What We Aim For. Stort GRATTIS från oss till Klubbmästaren 2009 med familj!
Men vi gick inte hem utan priser, kolla in det här prisbordet och då är inte allt foder med på bilden. Klubben hade ordnat med otroliga priser!

Två av våra katter har jobbat på egen hand så att säga, nämligen perserhonan Diba och européhanen Criollo. Har man fertila katter av två olika raser i sin uppfödning så måste man ju vara vädligt försiktig så att de inte parar sig med varandra.
Men det är precis vad som har hänt här hemma, vi har ingen aning om när detta har hänt, Diba har inte visat något löp ( vilket hon vanligtvis gör väldigt tydligt) och Criollo är begränsad i sitt umgänge med de andra katterna förutom kastraterna. Kattparningar brukar vara ganska högljudda och inte gå obemärkta förbi men de här två har lyckats med att klura oss på något sätt. För lite mer än en månad sedan märkte vi att Diba sov mer än vanligt, först var vi oroliga att hon blivit sjuk men vid närmare koll upptäckte vi att hennes spenar var stora och att hon ökat i omfång om magen, alltså var hon dräktig och den enda hanen som hon skulle kunnat parat sig med var så klart Criollo. Ja vad gör man, det är levande varelser vi har att göra med och de kommande kattungarna var lika välkomna som alla andra.
Söndagen den 8:e november födde Diba två små fina, friska killar. En svartspotted - precis som sin pappa och en svart som i dagsläget ser ut att bli långhårig som sin mamma. Diba är sååå duktig med de små, hon älskar att ha kattungar så vi glädjer oss med henne. Den svarta killen är redan tingad =)

Nyfödda!

En stolt mamma Diba med sina småttingar.

Nu har vi hunnit bli åtta dagar =)





De tre busungarna i Nellies kull har hunnit bli 4 veckor och har nu äntligen fått namn! Temat den här gången blir "kändiskockar" Så låt oss presentera: Gordon Ramsey, Nigella och Jamie Oliver.


S*Offsides Gordon Ramsey



S*Offsides Jamie Oliver


S*Offsides Nigella




Här är hela gänget: Nigella, Jamie och Gordon


6 kommentarer:

Anonym sa...

Så söta allihopa är, men det är ju fina föräldrar til dem, och duktiga är dem som sköter om dom.
Kramar till allihopa och sköt om dem, jag måste försöka komma och kolla på dem snart.och allra mest på han den lille svarte.
Christina

Ulrika sa...

Tja, jag håller ju alla tummar jag har för att det INTE ska vara ett långhår i blandkullen. Gordon Ramsey ser härlig ut! Farfars mor vägrar fortfarande att löpa om...

Vildhjärtas sa...

Tusen tack för grattisarna till oss, det var jättekul att vinna KM-titeln! Vi vann också MASSOR av priser och mat!!!

Bebisarna är precis så söta som jag trodde de skulle bli efter sötisen Dilba och snyggingen Criollo. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men så länge alla mår bra och är friska så är det ju inte världens undergång. Sånt händer, huvudsaken är att man tar ansvar för det, och det vet jag att ni gör!
Kramar o varma hälsningar!

Anonym sa...

Men ojsan, här händer det grejer...Väldigt söta är killarna och alla kändiskockarna =0) Rickard undrar lite försynt om ni glömde bort honom när ni gav namnen..hahah...;0)

Kram

Anonym sa...

Jag kommer nte ihåg om jag har grattat er men gör det nu Håkan verkar fortfarande hängig efer Poker verkar som han är sugen på en ny.Hjamar o Titus mår braaaaaaaaa Lena

Henrietta sa...

Grattis igen till framgångarna på KM:et. Söta små bebbar blev det visst :o))
kram Henrietta