måndag 30 november 2009

Kattens dag

Igår deltog vi på Kattens dag hos Swärdmons djurshop i Torsås. Vi hade med oss Electra, Baby och Criollo. Baby varså lycklig över att få vara med och stå i centrum för uppmärksamheten. Hon kastrerades i höstas så hon har inte varit med på några utställningar efter det men här spelade det inte någon roll att hon inte var fullpälsad på magen =) Hon låg i buren och spann och mjölktrampade när någon pratade med henne. Criollo tyckte det blev lite väl mycket uppmärksamhet i bland så då kröp han under sin fleecefilt.

Vi har också fått besked från SVERAK om att vi får använda Misis i kontrollavel, så nu hoppas vi kunna få in den röda färgen på våra kommande europékattungar. De domare som tittat på bilderna på Misis som vi skickat in med vår ansökan tyckte att hon motsvarar européstandarden bra.
Hon har funnit sig väl till rätta här hemma och har blivit kompis med Lycka och Grace. Rundeln i klösträdet är en av hennes favoritplatser och så älskar hon att vara ute i rastgården, oavsett väderlek.

Dibas kattungar har hunnit bli 3 veckor, men vad svårt vi har för att komma på namn. Jag vill hitta några som passar riktigt bra på dessa två småkillar. De är så goa och mamma Diba har dem ständigt under uppsikt och småpratar mycket med dom där inne i bolådan =)
Det var knappt att hon ville låna ut dem till mig under fotograferingen, mitt i allt ihopa så tyckte hon att de behövde tvättas ;o)








Dessa två småttingar har lindrat abstinensen efter perserbebisar lite grann eftersom de än så länge visar upp mycket av "perserhalvan" i sig. Visst är de ljuvligt söta?

4 kommentarer:

vardagen på landet sa...

Vilka små underbara sötnosar ni har där.
Namn är inte lätt alla gånger.

Sylvia

Ulrika sa...

Ljuvligt söta - och korthåriga, va?

Lotta Franzén sa...

Nja, hårlaget är än så länge svårt att avgöra men den svarta verkar helt klart få en längre päls som den ser ut i dagsläget.

Ingrid sa...

Hej Lotta
Helt bedårande små kattungar Krama dom från mig