söndag 26 juli 2009

Det är synd om Elvis...

.. för i går kväll när Johan och han var ute på kvällsrundan strax innan kl.21 så blev Elvis biten av en annan hund. Tur i oturen att det inte tog värre än det enda bithål han fick på låret, strax ovanför ljumsken. Men det blev ett besök på Läckeby djursjukhus sent igår kväll, Elvis fick lugnande och lokal bedövning, veterinären la in ett dränage (så att sårvätskan ska komma ut) och sydde några stygn. Han fick även antibiotika och smärtlindring. Elvis var fortfarande alldeles groggy när han kom ut till oss i väntrummet en timme senare, han sov i mattes knä under en filt på hemvägen. När vi kom hem var han väldigt slokörad och gick raka vägen in i sin bilbur, som han älskar att sova i här hemma, i en sån här situation märks det tydligt att det är hans trygghet och egna lilla "lya". Han slipper dock ha den gigantiska kragen på sig för han bryr sig inte så mycket om såret och vi har ju honom under uppsikt större delen av tiden.
Som ni förstår så var det jourtid som gällde igår kväll så hela kalaset slutade på 5800kr plus 82,50 för antibiotikan som han ska ha i fyra dagar. Tur att man har honom försäkrad, då behöver vi "endast" betala självrisken på 1400kr + 25% av kostanden hos veterinären. Sen har vi pratat med den andra hundägaren och de betalar hälften av detta, eftersom Elvis var kopplad och den andra hunden var lös.
Huvudsaken är dock att Elvis trots sitt sår mår bra, det värsta för honom blir nog att han inte får springa på ett tag nu, för springa det är livet för en whippet ;o)
Det som gäller nu är vanliga promenader och vila, kanske det kan funka med lite mutor för att få honom att ta det lite lugnt, så idag fick han ett märgben att sysselsätta sig med, det var uppskattat.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Elvis!

Anonym sa...

Om Elvis var kopplad och den andra hunden lös skulle ni få ut hela summan om ni polisanmälde händelsen. Hade det varit jag så hade jag berättat det för den andra hundägaren.

Stackars er och Elvis!!!

Emelie

Henrietta sa...

Lille pojken då! Tur att det gick så bra!
Kram Henrietta

Anonym sa...

Stackars lille Elvis.Själva upplevelsen att bli biten gjorde nog mera ont än såret.
Ja ni det är tur att vi har veterinärer men behöver de var så förbenat dyra???

Hoppas nu Elvis kryar på sig snabbt.

Kram Sylvia

Lotta Franzén sa...

Det konstiga är att detta är en hund som Elvis träffat ända sedan han var liten. De brukar få leka ibland när vi möter varandra på hundpromenaderna. Men nu var Elvis kopplad och den andra hunden sprang fram till honom. Han har aldrig varit arg på Elvis förut men det verkar vara mycket löptikar på gång runt omkring så jag vet inte om det utlöste något, hanhundar emellan. Ägarna till den andra hunden erbjöd sig betala hela självrisken osv. men vi sa att vi kunde dela på det.

Ulrika sa...

Hua hua! Tur att hundbett brukar läka bra!

Jennie sa...

Självklart ska ni inte betala någonting av det kalaset! Det ska den andra hundägaren göra, och har de en bra hemförsäkring så täcker det kanske endel för deras skull.
Stackars Elvis! Och stackars den andra hundägaren (om de har nåt samvete), jag vet hur det känns när sin egen hund både blir biten och biter någon annan och det är INTE kul!
Kram på er och fortsatt trevlig sommar! /Jennie