lördag 5 juli 2008

En helg i katternas tecken

Ooops höll ju alldeles på att glömma vi hann ju med en kattutställning i juni också. Det var Calmare Kattklubb som hade sin årliga internationella utställning sista helgen i juni.

Vi ställde ut både lördag och söndag. På lördagen var det kategori 2 (semilånghår, till exempel Norsk skogkatt), 4 (oriental/siames) och 5 (huskatter).
Vi ställde då ut vår huskatt Nelson och vår norska skogkatt Lycka.

Nelson på domarbordet hos Bette Lind.


Nelson passade på att växla några ord med domaren =)



Husse och "Lycka" IC Izawathas Zhanis väntar på sin tur.


Lycka hos domare Stephe Bruin.

På söndagen var det dags för kategori 1 (perser/exotic) och 3 (korthår).

Först upp för bedömning hos Gianfranco Montivani var "Teddy" Simzonite's Big Bear, det blev en stor dag för matte och husse - för Teddy blev NOM (nominerad) till panelen för Bästa kastrat hane. Men där blev han slagen av sin konkurrent =(

Simzonite's Million Dollar Baby bedömdes av Hanna Jensen, i den gruppen var konkurrensen tuff och Baby gick inte vidare men hon fick det viktigaste och det var sitt cert! Bara ett cert kvar till championtiteln.

Fler katter från vår uppfödning fanns på plats, den vita perserkillen Simzonite's Titus, ägare Lena Johansson

Simzonite's Modesty Blaise "Honey", ägare Håkan Idermark. Honey blev nominerad till Bästa Kastrathona men blev tråkigt nog utslagen i panelen.
Ända från Österlen kom Sylvia och Janne, Robin Hood's katteri, med Robin Hood's Mr Smee som är ur kullen som Teddy är pappa till. Dagens vackraste tabbymönster har den killen enligt mig =)



I kategori 3 tävlade vi med vår européhona CH Soulshaker's Ride the Lightning "Nellie". Hon var den som trivdes allra bäst med att vara på utställning, hon mjölktrampade på domarebordet =) Tyvärr blev hon inte nominerad =( vilket är trist för hon är i en enormt fin kondition just nu. Men självklart fick hon sitt cert, hon är på god väg till Internationell Champion, men då krävs ett utländskt cert också, så det får väl bli en resa till Norge så småningom. På söndagen köpte vi 2 st lotter á 20 kr varav den ena resulterade i vinst - ett snyggt mörkblått klösträd, gissa om vi och framför allt katterna blev glada?

På utställningen fanns kattfotograf Kongro - jag ville så gärna ha en proffsbild på Teddy men han ville inte posera alls för kameran, han låg bara platt som en padda så det fick bli fotografering av matte här hemma istället ;o)
Som en van modell förde sig istället Nellie hos fotografen, resultatet får ni snart se här på bloggen.


Även Baby fastnade på bild hemma i köket.

Redan på fredagskvällen lämnade vi av Elvis hos Christina och Börje, de hade lovat att vara hundvakt hela helgen. Hur skulle matte klara sig utan sin fishund i 2 hela dagar? Jodå det gick alldeles utmärkt, Elvis skötte sig bra och det bifogades ingen faktura på sönderbitna saker när han återlämnades på söndag kvällen. Men hundvakterna hade svårt att skiljas från honom, som synes ;o)

3 kommentarer:

Vildhjärtas sa...

Grattis till fina resultat för plattnosarna! Nästa gång går de nog hela vägen till BIS.. Men ni, era rackare, lyckas ju alltid vinna klösträdet!! Fast jag ska inte klaga, jag glömde ju t o m ta en lott.. ;o)

Kramar till er alla!

Henrietta sa...

Vilka fina bilder från utställningen! Och grattis till klösen igen!
Kramissar :o))

Wojciech Roszkowski sa...

Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.