måndag 19 oktober 2009

Nu har de kommit!

Efter en enormt lång och jobbig natt är de äntligen här, Nellie och Criollos kattungar =)
Redan tidigt i går kväll kom det två tomma fosterblåsor men efter det dröjde det några timmar innan Nellie fick krystvärkar igen, det enda som skymtades i den lilla delen av blåsan som syntes var en liten, liten tass. Men den åkte fram å tillbaka utan att Nellie kunde föda fram den. Hon mådde dock bra, var lugn, gick på lådan, åt och drack och vilade mellan krystvärkarna. Så har det hållt på större delen av natten, jag och Johan har turats om att vara hos henne. Fram på morgontimmarna började Nellies krafter ta slut och vi förstod att det enda var att vänta på att Kalmar Djursjukhus skulle öppna. Klockan åtta satt vi i bilen på väg in samtidigt som jag ringde och sa att vi var på väg. De tog emot oss på en gång, änglar som de är =)
En röntgen bild visade på fyra småttingar varav den som låg på väg ut låg i ett svårt felläge. Det var ena frambenet som låg utsträckt och som vi sett tassen på samt att huvudet låg vikt åt sidan vilket gjorde det omöjligt för Nellie att föda fram den. Vi tvivlade dock på att den ungen skulle vara vid liv efter alla jobbiga timmar...Enda alternativet i en sådan här situation är kejsarsnitt. Vår oro till trots var alla fyra ungarna vid liv när de plockades ut ur livmodern, den första var dock medtagen men de andra var pigga och livliga trots mamma Nellies narkos. Med lite extra massage och lite syrgas så kom även den första ungen i gång.
Mamma Nellie fick ligga på dropp ett tag efteråt för att återhämta sig efter det tuffa förlossningsarbetet och hon var självklart groggy när hon vaknade till och förstod inte riktigt att det var bebisarna som kommit. När vi kom hem ville hon ligga för sig själv och sova ett par timmar vilket hon fick göra sen gick hon in i bodlådan och la sig hos sina små, hon var en suverän mamma förra kullen och jag tror inte det blir någon skilland den här gången bara hon fått hämta sig lite.
Och vad blev det då för småttingar undrar ni så klart? Jo som det ser ut nu...en svartsilver spotted hane, en brunspotted hane, en brunspottad hona och en svartsmoke hona. Två av varje kön.
Ett stort tack till personalen på Kalmar Djursjukhus för att ni finns och för det fantastiska jobb ni gör!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Skönt att det gick bra till slut! Hoppas att inget annat tillstöter...

Vildhjärtas sa...

Grattis till småpluttarna och lycka till med dem!
Kramar!

Anonym sa...

Supergrattis till de små! Så skönt att de löste sig så bra tillslut.
Lycka till!
Kramissar Marie

Ingrid sa...

GRATTIS till de små. Hoppas att allt är bra med missarna. Skönt att det slutade väl.
Lycka till med dom.

Många kramar
Ingrid