onsdag 18 juni 2008

Som hund och katt

Som hund och katt = med vänner! Åtminstone när det gäller Monte och Elvis, visst är de bara för söta tillsammans? Bilderna får tala för sig själva...




Födelsedagskalas

Jaha då har man blivit ytterligare ett år äldre =(
I söndags firade vi min födelsedag, om än några dagar för sent. På förmiddagen gjorde vi jordgubbstårtor, mums. Elvis slickade rent visparna från chokladmoussen. Vad ska man med diskmaskin till när man har en whippet?

Lite lek hann vi med också. Bus med husse - det är sååå kul när husse kryper omkring på alla 4:a.

Självklart att man ska få smaka mattes födelsedagstårta. Bortskämd? absolut inte =)
Åhh vad det är gott med jordgubbstårta, så gott att Elvis bara blundar och njuter av smaken. Gästerna tyckte också att tårtan var god =)


En underbar bukett med pioner fick jag att njuta av, de doftar himmelskt gott! Och är vackra att se på, de hör till mina absoluta favoritblommor i trädgården. Och vilka namn de har...den här sorten heter Sarah Bernhartd.

Den vita doftpionen har gått i arv från min gamlafarmor Ellens trädgård.

Bowl of Beauty - en skål av skönhet.

Även katterna uppskattar pionernas skönhet, eller är det bladverket som lockar? Här är det Baby och Mindie som "luktar på blommorna".

Bebisbesök

I fredagskväll hade vi besök av Emelie och Daniel samt deras lille son Romeo. Detta var första gången katterna här hemma träffade en "bebis" så det var kul att se deras reaktioner.

Nellie har fått syn på Romeo och han på henne.....

-Hmm, säger Nellie, det var en rolig liten människa och luktar gott gör han med =)


-Kolla! Katten har ett handtag där bak! Och det rör sig också.

Besök gärna Emelie, Daniel och Romeos blogg - Livat på landet
Emelie och Daniel gick i samma föräldrargrupp som oss och vi har behållt kontakten även efter det som hände med Vilhelm. Det är så roligt att få möjlighet att träffa Romeo, på samma gång som det gör ont i hjärtat när man tänker på hur Vilhelm skulle ha utvecklats och på det som vi aldrig fick chansen att uppleva med honom. Älskade Vilhelm - vi saknar dig så, vår lille änglapojke.


Muuuu!

På våra kvällspromenader brukar vi stanna och prata lite med ett gäng kossor och deras söta kalvar. Första gången Evis såg dem tyckte han att de verkade väldigt farliga, speciellt när de "pustade till" ibland. Men nu har han träffat dem så många gånger att han till och med försökte få en av dem att leka...



Ska vi leka? Kossan nonchalerar Elvis inbjudan till lek. (ursäkta den suddiga bilden men när Elvis ska få kossornas uppmärksamhet så går det i 100 knyck)


Ingen sommar utan mjukglass...

...tycker matte och Elvis håller med =) Under en tur till Borgholm passade vi på att köpa sommarens första mjukglass och naturligtvis fick Elvis en alldeles EGEN bägare. Bortskämd? Nej inte det minsta ;o)




torsdag 12 juni 2008

Bland kinapuffar och tusenskönor

I lördags deltog Elvis och jag i en kurs som hölls av blivande IMMI-intsruktörer på Eriksöre camping tillsammans med många andra trevliga hundar och deras respektive mattar och hussar. Två hundtjejer fångade speciellt hans intresse under dagen, den ena var Skumpan, en powderpuff - eller en kinapuff, som hennes husse sa =)

...och den andra var boxerflickan Viola.
Eftermiddagen var väldigt varm så vi fick hålla oss i skuggan och dricka massor av vatten. Elvis poserade vackert bland tusenskönorna. Han gör sig otroligt bra på bild enligt hans enormt stolta matte. Och han är inte bara vacker han är smart också, vilket vår instruktör på valpkursen hävdar, när jag berättar om hans uppfinningsrikedom och vad jag kallar "bus". Under rasten passade jag på att lägga mig ner på filten och bara njuta av den underbart klarblå himlen. Det gäller att uppskatta de "små" sakerna i livet också. Som till exempel att få tillbringa en eftermiddag med sin älskade hund och lära sig nya kontaktövningar =)

Studenttider

Min guddotter Ellen har tagit studenten, jag är sååå stolt över henne =) Jag önskar henne all lycka i "vuxenlivet".
En mycket varm onsdagseftermiddag tog vi, hela tjocka släkten, emot henne på skolgården. Coola grabbar på studentuppvaktning, Markus - till vänster och Tomas - till höger, är bröder till studenterskan. Ubbe i mitten är hennes pojkvän.

Tredje brodern, Anders, är hemma på besök tillsammans med flickvännen Anna. Det blir så sällan vi träffas eftersom de bor i Dubai. Jag saknar ofta Anders men unnar honom självklart att" se sig om i världen" som han gör. Värmen här hemma är ju ingenting i jämförelse med den i Dubai -så enligt Anders var dagens temperaturen alldeles lagom ;o)

Dagen till ära var alltså nästan alla syskonbarnen närvarande, utom vår lilla "göteborgska" Sabina som tråkigt nog inte kunde komma ifrån för skolan. Men hennes storasyster Maria tillförde lite stockholmsglamour =)


Rubriken på det här inlägget kunde också har varit "solbrillor har vi allihopa....utom Ellen.

I love Majken

Majken är fortfarande Elvis favoritkompis, inte så konstigt kanske med tanke på att det är henne han träffar oftast. "Psst, säger Elvis, det är ju för att hon är sååååå söt fattar du väl matte." Elvis vet precis när vi kommer till området där Majken bor, han springer alltid till rätt lägenhetsdörr. Ibland besöker vi ett inhägnat grönområde så att de kan springa och busa fritt. Efter leken pustar två varmar vovvar ut sida vid sida men de är inte tröttare än att de hinner med att pussas lite också =)

måndag 2 juni 2008

Sommaren är här!

Ja helt klart har sommaren anlänt i helgen, åtminstone här i Kalmar. Sol och värme, termometern har visat en bra bit över tjugo grader. Katterna slappar i rastgården och bara njuter.
Ett närgånget foto av Nelson.

Mindie visar hur man njuter av sommaren, finns det någon som kan softa lika bra som henne?


Även Gori lägger sig gärna i gräset och vilar. Extra viktigt nu när hon väntar smått. I början på juli blir det kanske en ny kull med europébebisar här hemma.
Under dagen har det blivit två besök i Skogsby på Öland, närmare bestämt på Skogsbykliniken hos veterinär Satu Kärnä. Smurfan har opererats för två små knölar vid juvrena, nu håller vi tummarna för att provsvaren inte visar på något elakt. Hon är hemkommen och mår bra, fast är något upprörd över "rumsarresten" i sovrummet.

Elvis fick för första gången i sitt liv se hästar...när vi njöt av en promenad i sommarvädret. Lite skraj blev han allt.