torsdag 22 maj 2008

Elvis - en blivande barnmorska?

I tisdags var jag och Elvis och hälsade på Yvonne i Kosta. Där fick han två nya hundkompisar, Blondie (amerikansk cockerspaniel) och Pacco (irländsk setter, som hör hemma hos Yvonnes grannar). Elvis blev ordentligt "omsniffad" både fram och bak =)

Pacco är en yster kille på två år som har massor av spring i benen, precis som Elvis, så de två kom bra överens. Pacco fick finna sig i att ha en nyfiken liten beundrare i hasorna... Blondie deltog också i leken, trots att hon är en lite "äldre" dam =) Här är det full fart på alla tre - skitkul tyckte Elvis. Fast när det gick för livat till sa Blondie ifrån till buspojkarna.

Dagen till ära valde perserhonan Hulda att nedkomma med tre små kattungar. Varken Yvonne eller jag trodde våra ögon då Hulda lockade med sig Elvis till sin bolåda, som tur är har vi fotobevis! Hulda vill alltid ha någon med sig i bolådan när hon är på gång att föda, det brukar alltid vara någon av husets andra katter men idag valde hon Elvis. Han uppförde sig helt otroligt bra, med tanke på att han är en yster whippetvalp på 14 veckor! Han tvättade Hulda och hon tvättade honom. Elvis verkade förstå att det var något viktigt på gång.


Han kände nog att det luktade mjölk för han var väldigt intresserad av Huldas spenar =)
Men att vänta på kattungar kan vara drygt...så Elvis somnade hos Hulda och låg där tills hon började föda. Det var så roligt att Hulda valde att föda när vi var där eftersom hon alltid varit min favoritkatt hos Yvonne. Det kändes bra att få hjälpa till vid förlossningen, Yvonne har lärt mig allt jag kan om detta och jag tror hon är nöjd med resultatet? eller? ;o)
Här ser ni en av de nyfödda kissebebbarna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vilka underbara foton,man blir riktigt rörd.Så jätegulligt.Lena

Anonym sa...

Härligt med detta med hund och katt, så överens.
Så det gamla ordspråket att vara som hund och katt, det får vi skrota nu.
Härliga bilder, du är duktig Lotta.
Och Yvonne du är en go människa som lärt Lotta så mycket. Och ni trivs ihop.Gott.
Kramar från Christina.

Anonym sa...

Vilken härlig solskenshistoria och underbara bilder. Kram Till er alla! // Mona