söndag 28 februari 2010

Första kalaset

Igår, lördag, var vi på födelsedags hos Markus och Emma. Vi firade Markus 23-årsdag, detta var Tildas första "kalas" så självklart var hon finklädd i klänning och strumbyxor =)Det var också första gången hon träffade sina kusiner Markus och Tomas. Jag tror hon lyckades charma dem också....eller vad tror ni? Jag tycker de ser rätt nöjda ut där de sitter med sin "lillkusin".
Vi saknade dock två av de andra kusinerna på kalaset, Ellen som jobbade och Anders som är hemma i Dubai.
Men Ellen har varit och hälsat på lillkusinen här hemma, men Tilda har hunnit växa lite sen dess ;o)

Tilda har ytterligare två kusiner på min sida, Maria och Sabina, men den första bor i Stockholm och den andra i Göteborg, så än har inte Tilda träffat dom.
Även på Johans sida har hon sex kusiner, tänk sammanlagt tolv kusiner och jag som inte har en enda.


Idag har vi bara varit hemma och vilat oss eftersom Tilda har haft ont i magen i natt.
När vi myste tillsammans i eftermiddag tog jag dessa underbara bilder på Tilda och hennes pappa.


tisdag 23 februari 2010

Katterna har svaret

Vad gör man en sån här dag när snön ligger i drivor och det kommer ännu mer snö? (Så här ser det ut i vår trädgård och rastgård just nu).
Katterna här hemma har svaret; man sover!


Mindie på hyllan i badrummet. Gori på klösträdet. Electra på fönsterhyllan i köket, mysigt att ligga precis över det varma elementet. Lycka på det blå klösträdet.
Simzon på skötbordet.
Sover man inte så "slappar" man åtminstone lite =)
Eller hur Smurfan?

Den enda aktivitet som möjligtvis kan locka lite är att spana på fåglarna men då kan man slumra lite emellanåt om man bara är rätt placerad, som Jane och Grace.

Tycker ni Grace ser konstig ut så beror det på att hon fick ny frisyr häromdagen. Hon älskar att vara i rastgården och kommer in blöt av snö, blöt perserpäls bildar tovor och på en silverpäls blir det ännu värre. Grace tycker nya frisyren är superskön, det märker man.
Elvis undrade om det var en ny katt som flyttat in, hon såg ju så annorlunda ut. Grace blev ju i princip vit på kroppen eftersom hon är svartsmoke, vilket innebär att hon är silvervit i botten på pälsen och svart i övrigt.

Elvis ligger i soffan och tittar ut genom fönstret, han funderar nog också på om det blir vår snart...
men efter en stund konstaterar han precis som matte att det nog kommer att dröja länge än...
Lika bra att sova.

Fast det finns faktiskt dom som gillar snön...Som Criollo, han är en tuff grabb som inte backar för att tassarna blir kalla och blöta.
Tilda för dagen iklädd byxor med "retro-look", kan det bli mer 70-tal? Både mamma och Tilda gör tummen upp för dessa härliga byxor från Lindex. Tack moster Catarina!

måndag 22 februari 2010

BabyBjörn

Nu är vi ägare till en Babybjörn bärsele Active - vi hittade precis en sån vi tänkt köpa på Blocket igår. Så idag kan jag skriva med båda händerna på tangentbordet igen =) för Tilda sussar i bärselen med huvudet på mitt bröst.

Hon verkar väldigt nöjd, bärselen är lite lättare och framför allt snabbare att få på sig än en bärsjal. Men jag kommer att testa bärsjalen lite till, Johan är inte så sugen på att "vira in sig" i den, så han kommer att använda bärselen. Den här modellen av BabyBjörn har ett svankstöd vilket gör den skönare för den som bär att använda och ger mer avlastning för ryggen.

I morse hade vi 22 minusgrader här i Smedby! Fy sjutton är det ingen ände på den här vintern? Och mer snö kommer det...Våren känns väldigt avlägsen just nu =( Än så länge får man hålla till godo och njuta av vårblommorna i trädgårdstidningarna.
Elvis skippade morgonpromenaden med husse i morse vid 05.30, det blev en snabb tur ut i trädgården istället, där han gjorde det han behövde för att sen rusa in i värmen igen. Att soffa på soffan en sån här dag är helt klart bättre än att vara ute tycker Elvis.
Katterna turas om att sitta i vardagsrumsfönstret och titta på småfåglarna som tar för sig av fågelmaten, alla vilda djur har det tufft nu med mycket snö och kyla. Vi kan åtminstone hålla oss inne i värmen...

söndag 21 februari 2010

Sockertopp

Det finns inget bättre i världen än att titta på Tilda och se hur hon växer och utvecklas dag, för dag. Hon är vår lilla sockertopp =)
Det känns som om det är dags att dela med sig av lite nya foton på tjejen, så håll till godo.

I randig pyjamas...

med häftigt tryck under fötterna =)

En leende Tilda

Tilda har börjat att fästa blicken, här är det leksaksgiraffen som hon fått syn på.

Vi har fått låna en bärsjal för att prova att bära Tilda i. Hon verkar tycka det är skönt, speciellt när hon har magknip.


Det gäller att ha rätt färger...Rött och vitt, KFF så klart =) Fast man är tjej kan man ju inte alltid vara klädd i rosa.

Elvis är väldigt förtjust i sin lillmatte, han håller koll på vart hon är.


måndag 8 februari 2010

På egen hand

Oj vad dagarna går snabbt, imorgon är Tilda redan 3 veckor. Johans 1o pappadagar plus några semesterdaar är redan slut, idag är Tilda och jag hemma på egen hand. Känns väldigt tomt utan Johan och lite nervöst nu när jag ska klara mig själv =)
Har inte tagit så mycket bilder på Tilda sista veckan, hon har fått hormonprickar i ansiktet och så har hon haft lite besvär med ögonen, alla nyfödda har tydligen trånga tårkanaler vilket gör att ögonen rinner och blir kladdiga. Med lite massage i ögonvråna så har hon blivit mycket bättre och ögonen rinner knappast någonting nu.

Den här bilden är från förra måndagen då mormor och morfar var här och hälsade på. Jag frågade pappa om han inte var orolig för att få ryggskott när han halvlåg så i soffan med Tilda i famnen =) Men vad skulle lite ryggskott göra när man kan ha det så här bra och bara sitta och titta på sitt lilla barnbarn?

Elvis har fått åka på lite "semester" i några dagar till min syster Christina och hennes sambo Börje. Så det är lite tomt utan honom här hemma, men jag vet att han har det toppen hos dem med sällskap hela dagarna och all uppmärksamhet, långa promenader och massor av kel. Vi vill inte att han ska få långtråkigt här hemma innan jag har hunnit komma in i lite rutiner med Tilda nu när Johan är tillbaka på jobbet.

Moses och Goliat har hunnit bli 13 veckor och ska snart flytta till sina nya hem. Det kommer att bli tomt utan dem här hemma också, sötungarna.