onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!

Nyårsafton firar jag och Johan hemma tillsammans med katterna och Elvis. Det känns tryggare att vara hemma hos katterna när det skjuts raketer hej vilt runt om kring. Elvis bryr sig inte om att det smäller och tjuter, tack och lov för det, vi lider med alla skotträdda djur och människor.
Vi har precis avnjutit en härlig nyårsmiddag som Johan lagat till, smördegsinbakad fläskfilé med fetaost, skinka och soltorkade tomater, serverat med klyftpotatis och sallad. Vi passade på att öppna flaskan med rött vin som vi fick vid jul, ett av syrrans favoritviner och vi håller med om att det är riktigt gott. För er som vill smaka det: Bengt Frithiofsson Primitivo 2006 art.nr 2341-01.
Ska det vara festmat så ska det, för hela familjen =)Elvis fick fläskfilé, fetaost och majs i sitt torrfoder ikväll, även katterna har festat lite extra med Sheba, det går åt ett antal burkar för att det ska räcka till hela gänget.

Vi hoppas att 2009 blir ett härligt år på alla sätt och vis. Några nyårslöften vet jag inte om vi bryr oss om ;o) Men nyårsönskningar har vi några: att våra nära och kära, både två- och fyrbenta, ska få vara friska och pigga. Och att Lotta ska få ett jobb =)

Gott Nytt År önskar vi alla er!
/Lotta & Johan

söndag 28 december 2008

Monte är hos änglarna

Det är tungt ikväll, riktigt j-vla jobbigt. Sorgen verkar aldrig ta slut i år...

Vår lille perserkille Monte har ikväll fått somna på djursjukhuset. Han är en av de kattungarna som förra hösten blev så sjuka efter den första vaccinationen. Troligen fick han någon form av hjärnskada, vi har märkt att han varit annorlunda och lite trött ibland. I början på december fick han som någon form av anfall och var inlagd på djursjukhuset i några dygn. Han fick komma hem och har mått hur bra som helst fram tills i eftermiddag då han återigen blev dålig. Han fick så jobbigt med andningen och vi såg att han hade det väldigt tufft, hur svårt det än var så tog vi beslutet att låta honom få somna och komma till änglarna.
En del av er kanske tänker att "de har ju så många katter ändå" men det kvittar, det saknas en individ, en av våra familjemedlemmar. Vi sörjer och saknar honom redan, en som sörjer ännu mer är Elvis som ikväll förlorat sin allra bästa kompis, de som tvättat varandra, busat, sovit ihop...När Monte somnat ikväll fick Elvis komma in och lukta på honom, ett sniff sen vände han sig mot dörren och ville gå ut. Det var så tydligt att han visste att Monte inte längre var där...

År 2008 har varit ett kämpigt och jobbigt år för vår del. En sorg läggs till en annan och bördan blir tyngre att bära. Ibland undrar jag hur man ska orka? Julen har varit tuff, saknaden efter Vilhelm har varit stor, större än ja någonsin kunnat tro. Jag menar att det kändes som om jag bearbetat sorgen över Vilhelm, men den finns där fortfarande och gör sig påmind ibland. Så att mista vår buskatt Monte känns så orättvist, men när är livet någonsin rättvist?

Kvällen innan julafton var jag på djursjukhuset med en gammal katt som tillhörde ett äldre par som jag känner, katten var född utan svans och har hela livet haft problem med att kunna gå på lådan. (Avsaknaden av svans kan göra det svårt för katten att uträtta sina behov). Den här katten har hela sitt liv stått på medicinering för att kunna sköta magen, han har varit högt älskade av sin matte och husse som gjort allt för honom. Men kvällen innan julafton var hans kropp slut, 15 år är en aktningsvärd ålder. Det gjorde mig så ont att behöva tala om för det äldre paret att det var dags att släppa taget, att ge djuret den där sista kärleksförklaringen och låta honom få somna in och slippa lida.

Idag fick jag och Johan själva fatta detta beslutet angående Monte. Så nu blir det full rulle uppe hos änglarna! Monte kommer att visa dom hur man har kul och hittar på massor av bus, för det har han visat oss under den korta tid vi fick ha honom hos oss!






söndag 21 december 2008

Julstämning?

Äntligen känner jag lite julstämning, det har varit dåligt med den tidigare, jag som vanligtvis älskar julen.
Naturligtvis tänker vi extra mycket på Vilhelm och saknar honom, det skulle ju blivit hans första jul...Så den rätta julkänslan infinner sig inte, det är någon som saknas.

Men vi gör så gott vi kan under omständigheterna.
Idag har Johan gjort köttbullar och Janssons, jag har griljerat skinkan.

Vi har också pyntat och klätt granen. Katterna älskar julgranen, det glittrar och lyser och så finns det roliga kulor att slå på. Och om man har riktig tur så får man ner en kula på golvet och då blir det fart kan jag lova =) Som ni förstår så har vi endast okrossbara kulor i vår julgran.

Julgransfoten blir också en populär vattenskål, vet inte varför de så gärna dricker där. Vi har i alla fall tagit reda på så att det inte är giftigt för dom. Här är det Jane och Bonny gör grisen sällskap under granen.
Elvis är inte så impad av julgranen och det är bra det, vi var mest oroliga att han skulle kissa på den ;o) Medans katterna hjälpte matte att klä granen sov han som en liten julgris i soffan =)Dessto roligare tyckte han det var när Majken och Algot med matte Lena kom hit på lite julmat ikväll.

En av bröderna bus har flyttat

Igår flyttade Trinitario till Marlene och Robert i Karlskrona där har han fått en ny kattkompis som faktiskt även är hans halvbror, nämligen Paso Doble från förra kullen. Criollo saknar så klart brosan, vi letar fortfarande efter ett nytt hem till honom, naturligtvis hos någon som redan har katt, han vill inte bli ensamkatt.

Vi kommer att sakna Bröderna Bus upptåg här hemma. Frukosten på helgerna kommer inte att bli det samma, möjligtvis lite lugnare =) Här undersöker de ett ägg och funderar antagligen över hur man kommer åt innehållet, glupskare kattkillar får man leta efter.



Criollo hjälpte igår kväll till med att sno inne julklapparna, en tom papperskasse prasslar så roligt. Kolla in den här snygga grabben, vilka spottar!

Och när saknaden efter brosan Trinitario blir för stor kan man alltid trösta sig med att "dia" lite på extramamma Diba. Hon pysslar om Criollo lite extra nu, helst hade hon nog velat ha Trinitario kvar här hemma också hon var lite bekymrad när han satt i transportburen och vi sa hejdå till honom....

Mina två älsklingar

Visst är de underbara?


onsdag 17 december 2008

Vill ni skratta lite?

Detta är mitt absoluta favoritklipp på You Tube just nu "Charlie bit my finger - again". Har ni inte sett det innan så har ni missat något =)
http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM

tisdag 2 december 2008

Ett whippettäcke

Jag har lyckats sy ett fleecetäcke till Elvis som han ska ha i bilen när det blir kallt. Jag köpte fleecetyg men i efterhand kom jag på att jag lika gärna kunnat köpa ett par fleecefiltar istället, det hade blivit billigare då fleece är ganska dyrt på metervara. Utan mönster på det hela så blev det lite knåpande innan jag var nöjd, Elvis tyckte nog matte var jobbig när han fick agera provdocka om och om igen. Täcket har även en del under bröstet och magen så att han inte blir kall där.

Som vanligt tror Elvis att han är en katt i whippetformat så han hoppade glatt upp på köksbordet och la sig på det mjuka sköna tyget precis som katterna.


Här kan ni beskåda det färdiga resultatet, vad tycks?


Bröderna bus hemma igen

Nu är bröderna bus hemma igen, närmare bestämt Criollo och Trinitario. De fick komma tillbaka hem till oss eftersom deras nya husse visat sig vara kattallergiker. De hade bott hos honom i 5 veckor men när de kom hem hit igen så märktes det överhuvudtaget inte att de hade varit borta, de kände igen sig och de andra katterna kände igen dom.
Dessa två härliga killar är så keliga, mysiga och vackra att vi förhoppningsvis snart kan hitta ett nytt bra hem till dom. Någon som är intresserad av två europébröder?


Kärlekssemester

Nellie har varit i Norrköping på kärlekssemester hos Silver. Detta är den hanen som är pappa till den senaste europékullen, han gav så snygga och trevliga barn ihop med Gori att vi beslöt oss för att även para Nellie med honom.
Och förutom att Silver är så vacker så är hans husse Tomas och matte Kerstin så goa människor. När man lämnar sin hona hos dem så vet man att hon är i goda händer och blir rejält bortskämd ;o) Nellie hade nog gärna stannat kvar i Norrköping så bra som hon trivdes.

Om någon vecka ser vi om Nellie blivit dräktig, vi väntar med spänning =)

Nya skor

Efter Elvis framfart på mina mockakängor har jag nu införskaffat ett par nya vinterskor. Det blev ett par stövletter i svart mocka från Reikers, vattentäta är de också med ett lager av gortex och fodrade med lammull. Så nu är jag varm och skön om fötterna på hundpromenaderna igen =) Det blev även ett par knallröda gummistövlar för riktigt regniga dagar. Tänk att man kan bli så barnsligt glad över ett par färgglada stövlar? Elvis har godkänt dem och kontrollerade för säkerhets skull att de inte skickat med något spännande inuti stövlarna från affären. De nya mockastövletterna hamnar högst upp på hatthyllan, lång från en mockasugen whippet ;o)