torsdag 28 augusti 2008

Blommor och fjärilar

I och med mitt intresse för scrapbooking så har jag upptäckt det roliga med att fotografera. Nu behöver jag ju bilder så jag har något att scrappa förutom kattfoton. Katterna har jag alltid varit flitig på att fotografera men så mycket annat har det inte blivit.
Här är lite bilder från mina "fotosessioner" i vår lilla trädgård =)


Små, små violer, underbart söta och detaljrika.

En ljust rosa fuschia som jag tyvärr inte vet namnet på... Men vacker är den.


Solrosorna är snart högre än förrådet =) men det dröjer ett tag till innan blommorna slår ut.


En insekt har landat i ringblomman, tråkigt nog har jag skuggat halva blomman när jag fotade den. Man lär sig av sina misstag sägs det ju.


Vår fina syrenbuddleja har lockat till sig massor av fjärilar i sommar, den kallas ju inte för fjärilsbuske utan anledning ;o)

Här en citronfjäril.....


......och en påfågelsöga.

Tomattjuv

Som många av er vet så är jag inte speciellt förtjust i tomater om de inte är tillagade i någon form, därför har jag inte odlat tomater själv förut. Men Johan gillar tomater så vi köpte en tomatplanta på Kalmar slotts trädgårdsmässa i maj. Den har givit en hel del tomater i sommar - men vi har drabbats av en tomattjuv! En fräck en som plockar massor av tomater varav de flesta blir liggande på gräsmattan med små hål i.......
Vi har tagit tjuven på bar gärning. Gissa vem det är? Elvis så klart! Han tycker det är skitkul att hämta tomater direkt från plantan men om han bara nöjde sig med den han vill äta - inte då, han hämtar en efter en och leker med dem en stund. Så nu har han endast tillåtelse att vara på den sidan i trädgården under översikt. Kan tala om att kompostgrindar inte hindrar den här lilla tomatmarodören.




Scrappad födelsedagspresent

En god vän till pappa fyller 70 år och jag fick i uppdrag att scrappa någon form av "förvaring" till gamla svenska mynt från 1938. Inte helt lätt men grunden blev en tom chokladask som kläddes med flera olika papper i gammal stil ( Ancestry från K & Company) jag rev papperskanterna och chalkade dem för att få det rätta gamla utseendet. Asken dekorerades sedan med blommor, brads och mörkbrunt sidenband. Inuti asken gjorde jag dubbla lager av kartong med utskurna fördjupningar för mynten.




måndag 25 augusti 2008

Ett hjärta i sten

I går kom Vilhems gravsten på plats. Den blev precis så som vi önskat, ljusgrå granit, fomad till ett hjärta med råhuggna kanter. Nu är det snart 6 månader sedan vi miste vår älskade lille pojke, vårt lilla änglabarn. Sorgen är fortfarande oerhört stor, en del dagar känns mörka och dystra, medans andra dagar är lite ljusare. Men det går inte en dag utan att vi tänker på honom och på det som skulle varit...Hur stor skulle han ha varit nu? Vad skulle han ha kunnat göra nu?
Vi kan nog ibland upplevas som lite "osociala" nu för tiden, det kanske kan vara svårt att förstå för dem runt omkring oss men ibland finns helt enkelt inte orken eller lusten. Och som sagt det växlar ofta, så sluta inte fråga om vi vill vara med även om vi ibland säger nej.

På besök i Hundboden

I onsdags kväll var vi på besök i Hundboden, den drivs av Siw Ågren, HundKonsulten.
På onsdagkvällarna har Hundboden öppet hus så att man kan ta med sin hund och åka dit, matte och husse kan ta en fika och umgås med andra hundintresserade, hundarna kan leka och ha kul. I butiken finns bland annat selar, flera olika aktiveringsleksaker och bra belöningsgodis.
Jag rekommenderar varmt ett besök hos Siw, du hittar Hundboden i Vedby utanför Förlösa, öppettider och vägbeskrivning hittar ni här på TASS hemsida.
Elvis tyckte det var toppen att springa runt på den stora tomten och leka med de andra hundarna. Han provade och på några av aktiveringsleksakerna men det var lite svårt med koncentrationen - det fanns ju såååå mycket kul att göra!
Elvis med Siw's westietjej Titta, henne gillade han skarpt =)
Westien Titta, demonstrerar för lille Sune hur man använder aktiveringsleksakenDog Spinny.
Elvis och jag kommer att åka dit många gånger till. Kan tillägga att Elvis sov helt utslagen hela natten så klockan sex på morgonen var jag tvungen att väcka honom för att se att han levde ;o)

fredag 22 augusti 2008

Badkruka

Har ju alldeles glömt att berätta om Elvis första besök på badplatsen i Ekenäs - som inföll en varm dag i slutet på juli. Kan tala om att han är en riktig badkruka - så något dopp var det inte tal om. Vågskvalpet var riktigt otäckt enligt Elvis. Men i sanden luktade det spännande.

Men vad gör det när han är så smart och duktig på det mesta som han har provat på annars - som till exempel aktivitetsleksaken "Dog Smart". Tog inte många sekunder innan Elvis förstod hur man skulle göra för att komma åt godisbitarna.

Kattungar och blomkrukor

Kattungarna har upptäckt hur kul det är att greja i blomkrukorna... Här är det "Lana" och brosan Forastero som har hittat den perfekta platsen att sova middag på. I solen på fönsterhyllan och mitt i grönskan är det ju nästan som att vara utomhus =)

Fast först måste man ju passa på att busa lite - och inte kan man få bannor av matte när man är så här söta?

2 dagar i Göteborg

Jag har varit på besök hos min systerdotter Sabina i Göteborg. Tog tåget upp tillsammans med Catarina (syrran) och Ellen (systerdotter). Det blev 2 intesiva dagar i Göteborg med shopping, besök på Botaniska, Liseberg och ännu mer shopping =)


Botaniska trädgården bjöd på blomsterprakt, lugn och harmoni. Sol, värme och humlesurr...



De följande två bilderna har jag "lånat" av syrran - hon är en superduktig fotograf =)




På Liseberg och konserten med Mikael Wiehe blev vi inte så långvariga då det tråkigt nog började att regna.
Men senare på kvällen åt vi en helt underbar middag på den grekiska restaurangen Lilla Tavernan. Jag rekommenderar att ni smakar deras "Kotopoulo" - Marinerat kycklingspett. Gudomligt gott med massor av vitlök ;o)





I Göteborg finns flera härliga scrappbutiker som jag fått tips om (tack Henrietta!) Det blev ganska många papper =), clearstamps, blommor och brads, lite pennor och annat smått och gott.


Papper från bla. Inkido, Basic grey, SassafrasLass, s.e.i,


Härliga och kul papper med hund- och katt-tema. bla. från Autumn Leaves och Rhonna Farrer.
Pappret "Mina vänner" kommer från Maja design.
Klicheérna hittade jag på Panduro.
Journaling stickers från American crafts, blommor från Prima. Chipboard från K&Company.



Jag rekommenderar verkligen ett besök i följande butiker: Arkivet Papper & Design, In-Ex, Format Papper & Stämplar.


söndag 17 augusti 2008

Busungarna 5 veckor

Nu var det länge sedan vi bloggade, den mesta tiden går åt att försöka måla färdigt huset innan hösten kommer. Men vi slänger upp lite bilder på kattungarna tagna idag, nu har de fått flytta ned bland de andra och Elvis har fått hälsa på dem. /Johan & Lotta